domingo, 20 de octubre de 2013

El Rol del mestre

Des que era petit, la paraula mestre ha estat present per sort a la meva vida, ja que he pogut gaudir de l’educació que es considerada obligatòria, tot i que hi ha molta gent que desgraciadament no pot gaudir d’aquest servei. Bé doncs, aquest terme segur que, tot i estar present a la vida de tots, no ens aportaria moltes idees ni pensaments. Però això no hauria de ser així. Després de llegir i de reflexionar una estona m’he adonat que pot ser el mestre juntament amb els nostres pares o tutors legals, és una de les persones més importants en les nostres vides. Gràcies a tots els mestres que he tingut al llarg de la meva formació acadèmica, puc escriure aquest text, ja que ells em van ensenyar a escriure. Puc cercar informació i llegir-la, ja que són coses que he aprés amb ells… El que vull dir és que no ens adonem però no seriem res, si un mestre no hagués dedicat temps de la seva vida en ensenyar-nos totes aquestes coses que són molt necessàries per al desenvolupament de la vida i sobretot ara, ja que la societat en la que vivim, sinó tens estudis,tindràs moltes més dificultats per adquirir un lloc de treball.


education technology
Autor: Irs08e


Per a mi, estudiar per a poder ser mestre és un orgull, ja que sota el meu punt de vista, és una de les professions més complexes que hi ha en l’actualitat, tot i que no estigui reconeguda d’aquesta forma per la societat. Hem de ser capaços d’arribar a aquesta conclusió, ja que un mestre té a sobre moltes responsabilitats. És l’encarregat de formar a un gran nombre de nens i nenes que en un futur, poden arribar a ser presidents del país si ha fet la seva feina ben feta. Però, si la persona que ens ha d’educar no s’encarrega d’estar al dia i d’intentar utilitzar les eines electròniques per acostumar als nens a  veure-les no tan sols de forma lúdica, sinó també de forma educativa, doncs l’educació que hauran rebut aquests nens haurà estat pobre i insuficient. A més a més el mestre té la càrrega de lluitar per una educació moderna. Ha d’intentar ensenyar amb nous mètodes, perquè si es queda estancat en el model antic, el nens no adquiriran aquest entusiasme per l’aprenentatge. (Lectura sobre la lluita entre diferents mètodes en l’entradade bloc anterior). És per això i per molts motius més que puc dir que ser mestre no és gens fàcil, ja que tens en les teves mans el futur de molta gent i si un no està actualitzat i informat sobre tot el que passa arreu del món doncs no estarem fent bé la nostra feina.


IMAG1980


Així doncs, hauríem de pensar molt abans de parlar sobre el rol del professorat, ja que no ens adonem de la importància que té sobre la població. Tan sols de pensar que algun dia puc arribar a ser un mestre com els que vaig tenir durant la meva infància, tot i que amb noves tècniques molt millorades, i ensenyar als meus alumnes com es llegeix o poder tenir l’oportunitat de mostrar elements tradicionals de l’antiga Eivissa com per exemple l’elaboració manual del vi (com s’observa a la fotografia), …, hem posa els pèls de punta, ja que pot ser algun dia aconseguiré dur a terme aquesta professió i espero poder tenir la satisfacció de dir: ho he fet bé!



No hay comentarios:

Publicar un comentario